Grote polonaise door Doldorp!

Grote polonaise door Doldorp!

Zondag 24 februari 2019 rijdt een lange carnavalsstoet met feestvierders door de Westervoortse straten. Een ware polonaise door Doldorp!

Dit jaar is er een aangepaste route, aanvangstijd en finishplaats. De stoet vertrekt om 12.11 uur vanaf de feestburcht van de Dolbotters (Zalencentrum Wieleman) en rijdt verder door de Klapstraat, Liemersallee, Kreytierstraat, Vredenburgstraat, schoolstraat, Kerkstraat via het Dorpsplein en de Dorpstraat weer terug naar Wieleman.  Parkeren kan zowel bij de Jumbo Mennings als bij winkelcentrum Winkelcentrum De Wyborgh op de grote parkeerplaatsen met route bereikbaar binnen 1 minuut lopen. Voor bezoekers die komen met de trein of de bus is het slechts1 minuut lopen naar de Kerkstraat, het Dorpsplein of de Dorpstraat.

Fanfare OBK Westervoort en Liberté Westervoort maken muziek langs de route en bij Zalencentrum Wieleman voor is de intocht met muziek van DJ Boris. Bij goed weer is de buitenbar geopend. Aansluitend is de prijsuitreiking én groot carnavalsfeest bij Wieleman binnen. Er zijn onder andere prijzen voor loopgroepen, lokale en regionale wagens, jeugd, individuelen, muziekkorpsen en ook is er een prijs voor het beste politieke item.

Ook dit jaar werkt de optochtcommissie van De Dolbotters samen met de Stichting Carnavals Optocht Regio Arnhem (SCRA) en het Dulon College uit Ede. Nog altijd is de carnavalsoptocht in Westervoort één van de mooiste en grootste optochten in de regio en vindt plaats in het weekend voorafgaand aan het carnaval. De deelnemers naast Westervoort uit veel omliggende gemeenten. Inschrijven is mogelijk via www.dedolbotters.nl tot donderdagavond 21 februari 2019. Op deze avond is ook de informatieavond in Zalencentrum Wieleman voor alle deelnemers.