Geboren in het mooie Gelderse Stokkum onder de rook van ‘s-Heerenberg. Hij was onderdeel van een groot gezin en heeft maar liefst 5 zussen. Vader was van oorsprong mijnwerker en later Bankwerker moeder zoals gebruikelijk in die tijd Huisvrouw. Hij was in zijn jeugd erg sportief en werd zelfs Gelders kampioen op de 800 meter hardlopen, daarnaast voetbalde hij in het eerste van Stokkum en deed dat niet onverdienstelijk. Hij vergelijkt zich zelf graag met type sport en voetbal man Frank Futselaar van AVW. Of zijn omgeving dat ook zo ziet valt op zijn minst te betwijfelen.

In 1982 neer gestreken in Westervoort op de Langemaat toen was de rest van Westervoort daarachter nog weiland! Ergens in de jaren er na is hij betrokken geraakt bij voetbalclub AvW en zijn interesse ging en gaat nog steeds uit naar de jeugd. Daar heeft hij al menige activiteit voor georganiseerd. Een hele dag op de spoorkazerne met 200 kinderen en 30 vrijwilligers samen over de hindernis baan, Maar ook dichter bij huis deed en doet hij dit. Schoolvoetbal organiseren en weer nieuw leven inblazen, zwaluwe-jeugd actie voor het Prinsesbeatrixfonds, Euro 2000 op het dorpsplein in jaar 2000, inzamelactie voor gehandicapte sport georganiseerd, allerlei hand en spandiensten bij Avw en recent was hij nog betrokken bij zomer in Gelderland. En Zo kunnen we nog wel even door gaan dames en heren. Nu zit hij al weer jaren in het bestuur van AvW en heeft de nodige verjongingen sinds zijn voorzitterschap door gevoerd. Wel 20 uur per week besteed hij aan de club. Zijn vrouw zegt : zijn bed staat er al, maar slapen doet er nog net niet.

Dames en heren al het voorgaande heeft de leden van de Dolbotters doen besluiten dat onze kandidaat Grote Dolbotter waardig is door zijn grote mate van inzet voor de Westervoortse samenleving. Geschreven met wel twee SSen en denkt in kansen.

Dames en heren uw grote Dolbotter 2013 is  de heer Paul Janssen!

IMG_8202