Dennis: 65e Optocht Westervoort gaat niet door!

Dennis: 65e Optocht Westervoort gaat niet door!

Beste carnavalsvierders,

Met spanning heeft iedereen de afgelopen week de weerberichten in de gaten gehouden. Vanwege de verwachte storm Dennis hebben wij samen met de Gemeente Westervoort het besluit genomen de optocht van zondag 16 februari af te lasten. 

Veiligheid voor deelnemers, toeschouwers en diverse vrijwilligers staat voorop. Door de voorspelde weersomstandigheden kan de veiligheid onvoldoende worden gegarandeerd en is in overleg besloten dat het onverantwoord is de optocht door te laten gaan.

De beslissing is zolang mogelijk uitgesteld in afwachting van de laatste weerberichten. Een beslissing als deze neem je niet graag. Alle deelnemers werken maanden hard aan hun wagens en/ of kleding. Je weet dat je mensen teleurstelt. Maar veiligheid gaat voor alles. Als deze niet kan worden gegarandeerd moet je beslissen dat de optocht niet door kan gaan. Deelnemers en bezoekers moeten ook veilig naar Westervoort kunnen komen. Dit geldt ook voor het grote aantal deelnemers uit de regio (Arnhem, Herveld, Velp, Zetten, Groessen, Loo, Duiven, Bemmel) die ieder jaar weer meedoen.

Het merendeel van de Westervoortse wagenbouwers neemt volgende week deel aan de “Ernumse Optog” in Arnhem. Daar zijn hun creaties alsnog voor het publiek te bewonderen. Ook zullen Prins Marco en Prinses Wendy de Prinsenbeker gewoon uitreiken. Dit gebeurd dan tijdens het gekostumeerd bal op zondag 23 februari. Er komt geen andere datum voor de optocht. 

Het carnavalsfeest in onze feestburcht Zalencentrum Wieleman dat na de optocht plaats zou vinden gaat wel door. Namens Prins Marco en Prinses Wendy nodig ik iedereen uit naar onze feestburcht te komen. De zaal is geopend vanaf 14.11 uur!

Wij hopen ondanks deze beslissing op begrip. Volgend jaar verrijden wij onze 66e optocht en hopen dan weer op net zoveel deelnemers en enthousiasme te mogen rekenen. 

Ton Gerritsen,
voorzitter Optochtcommissie C.V. De Dolbotters