Carnavalsoptocht 2018: Grote POLONAISE door Doldorp!

Carnavalsoptocht 2018: Grote POLONAISE door Doldorp!

Zondag 4 februari 2018 is het weer zover, dan rijdt een lange carnavalsstoet met feestvierders door de Westervoortse straten. Een ware polonaise door Doldorp!!

Het startschot wordt gegeven om 13.11 uur. De stoet begint bij de feestburcht van de Dolbotters (Zalencentrum Wieleman) en rijdt verder door de Klapstraat, Van der Hoevensstraat, Emmerik, Klapstraat, Liemersallee, Kreytierstraat en Vredenburgstraat.

De carnavalsoptocht in Westervoort staat bekend als één van de mooiste en grootste optochten in de regio en vindt plaats in het weekend voorafgaand aan het carnaval. De deelnemers komen niet alleen uit Westervoort, ieder jaar melden zich meer deelnemers aan uit omliggende gemeenten. De optochtcommissie van De Dolbotters werkt voor de organisatie onder andere samen met de Stichting Carnavals Optocht Regio Arnhem (SCRA) en het Dulon College uit Ede.

Deelname aan de optocht is gratis. Inschrijven kan tot donderdagavond 1 februari 2018. Op deze avond is ook de informatieavond in Zalencentrum Wieleman voor alle deelnemers.  

Groot feest en prijsuitreiking
Na afloop van de optocht is er voor iedereen een groot feest in Zalencentrum Wieleman en vindt de prijsuitreiking plaats. Er zijn onder andere prijzen voor loopgroepen, lokale en regionale wagens, jeugd, individuelen, muziekkorpsen en ook is er een een prijs voor het beste politieke item. De toegang is gratis.
Ook zijn er dan in het café kaarten verkrijgbaar voor de 4 Dolle dagen.