Carnavalsoptocht in Westervoort

Carnavalsoptocht in Westervoort

Zondag 31 januari 2016 is het weer zover, dan rijdt een lange bonte carnavalsstoet door de Westervoortse straten.

Het startschot wordt gegeven om 13.11 uur. De stoet begint zoals gewoonlijk bij zalencentrum Wieleman en rijdt verder door de Klapstraat, van der Hoevensstraat, Emmerik, Klapstraat, Liemersallee, Kreytierstraat en Vredenburgstraat. Voor de deelnemers zijn er vele prijzen te winnen, waaronder die voor de mooiste wagen, de beste loopgroep, beste school, beste politiek getinte wagen en beste jeugdgroep. Ook zijn er prijzen te winnen voor de mooist versierde straat en woning en voor het meest carnavalistische muziekkorps. Met dank aan alle sponsoren is er in totaal bijna 700 euro aan prijzengeld beschikbaar.

Grootste in de regio
De carnavalsoptocht in Westervoort staat bekend als één van de mooiste en grootste optochten in de regio. Er hebben zich al een groot aantal deelnemers aangemeld. Bijzonder is dat de deelnemers niet alleen uit Westervoort komen. Ieder jaar melden zich meer deelnemers aan uit omliggende gemeenten. Zo zijn er dit jaar ook inschrijvingen uit Zevenaar, Bemmel en Herveld. Deelname aan de optocht is gratis. Inschrijven is mogelijk tot donderdag 28 januari 2016.

Bijzondere samenwerking
De optochtcommissie werkt voor de organisatie van de optocht onder andere samen met de Stichting Carnavals Optocht Regio Arnhem (SCRA) en het ROC A12.

Prijsuitreiking

Na afloop van de optocht is het groot feest in de feestburcht van De Dolbotters, Zalencentrum Wieleman. Tijdens deze feestelijke afsluiting vindt ook de prijsuitreiking plaats. De feestelijke afsluiting en de prijsuitreiking is voor iedereen gratis toegankelijk.