Bonte stoet feestvierders rijdt door Doldorp!

Bonte stoet feestvierders rijdt door Doldorp!

Zondag 19 februari 2017 is het weer zover, dan rijdt een lange carnavalsstoet met feestvierders door de Westervoortse straten. Velen kijken enthousiast uit naar dit Liemerse evenement.

Het startschot wordt gegeven om 13.11 uur. De stoet begint bij Zalencentrum Wieleman en rijdt verder door de Klapstraat, Van der Hoevensstraat, Emmerik, Klapstraat, Liemersallee, Kreytierstraat en Vredenburgstraat.

De carnavalsoptocht in Westervoort staat bekend als één van de mooiste en grootste optochten in de regio en vindt plaats in het weekend voorafgaand aan het carnaval. De deelnemers komen niet alleen uit Westervoort, ieder jaar melden zich meer deelnemers aan uit omliggende gemeenten. De optochtcommissie werkt voor de organisatie onder andere samen met de Stichting Carnavals Optocht Regio Arnhem (SCRA) en het ROC A12. Deelname aan de optocht is gratis. Inschrijven kan nog tot de informatieavond op donderdagavond 16 februari 2017.


Nieuw prijzenpakket
Dit jaar is het prijzenpakket aangepast. Waardoor er meer prijzen te winnen zijn voor de deelnemende wagenbouwers. “Vanwege de grote toeloop van deelnemende wagens uit Westervoort en uit de regio zijn er dit jaar aparte prijzen voor wagens uit Westervoort en wagens uit de regio. Zo maken meer wagenbouwers kans op de titel Mooiste Wagen en hopen we deelname aan onze optocht nog aantrekkelijker te maken”, aldus Kimberley de Rover, van de optochtcommissie. Naast prijzen voor de wagens zijn er ook prijzen voor de Beste Loopgroep, Beste Individuele, Beste Jeugdgroep en Meest Carnavalistische Muziekkorps. Ook is er een Politieke Prijs en een Net-Niet Prijs. Met dank aan sponsoren is er in totaal bijna 700 euro aan prijzengeld beschikbaar.

Groot feest en prijsuitreiking

Na afloop van de optocht is er voor iedereen een groot feest in Zalencentrum Wieleman, de feestburcht van De Dolbotters, en vindt de prijsuitreiking plaats. De toegang is gratis. Tot dan!!!